Beste patiënt,


Zoals u via de media al vernomen heeft mogen wij vanaf 4 mei onze praktijk geleidelijk aan heropstarten, onder strikte voorwaarden om de verspreiding van het coronavirus verder in te dijken Onze praktijkorganisatie is daarom aangepast aan de huidige situatie.

 Het is heel belangrijk dat we mogelijk besmette patiënten niet in onze praktijk toelaten!

Indien u last heeft van één van volgende symptomen mag u NIET naar de praktijk komen:
– koorts/koortsig gevoel
– hoesten (of meer/anders hoesten dan gewoonlijk)
– kortademigheid
– fluimen bij het hoesten
– neusloop of verstopte neus, niezen
– reukverlies of smaakverlies
– diarree
– misselijkheid of braken

U mag ook NIET naar de praktijk komen indien er recent (in de voorbije 2 weken) contact geweest is met iemand die een positieve test had voor COVID-19 of als er iemand van uw gezin COVID-19 heeft.

De online agenda gaat hierdoor voorlopig niet open, afspraken kunnen enkel telefonisch gemaakt worden. Het kan soms druk zijn, graag uw begrip hiervoor. U wordt zo snel mogelijk geholpen.

Als u op afspraak komt hanteren we volgende regels:

  1. Draag een mondmasker als u naar de praktijk komt. We kunnen zelf niet aan voldoende maskers geraken om elke patiënt er een te geven.
  2. Kom op tijd, zo hoeft u niet (of niet langer dan nodig) te wachten in de wachtzaal. Als u te vroeg bent, wacht u best in uw auto of buiten. Als u te laat bent, verwittig dan uw arts, het afsprakenschema moet strikt gevolgd worden. U krijgt dan een nieuwe afspraak.
  3. Kom alleen. 1 patiënt per consultatie. Uiteraard mogen kinderen en anderen die een begeleider nodig hebben deze wel meebrengen (slechts 1 begeleider per kind of andere persoon!)
  4. Neem plaats op de juiste plek in de wachtzaal. Per arts is er een plek toegewezen in de wachtzaal waar u kan wachten. Zo vermijden we overbevolking van de wachtzalen.
  5. Ontsmet uw handen bij het binnenkomen en verlaten van de praktijk. Hiervoor is er alcoholgel in de inkomhal voorzien.
  6. U komt de praktijk binnen via de voordeur, u verlaat de praktijk via de achterdeur (er zijn pijlen aangebracht ter verduidelijking).

We zullen naast de gewone raadplegingen ook verder blijven inzetten op telefonische consultaties indien mogelijk.

Betalen kan bij voorkeur via bancontact of smartphone (niet bij Dr. Stulens).

Omdat we voor en na elke patiënt de nodige hygiënemaatregelen zullen treffen kunnen we ook niet evenveel patiënten zien als vroeger. De kans bestaat dat u iets langer dan gewoonlijk zal moeten wachten op een afspraak. Voor dringende zaken reserveren we tijdsblokken in de agenda.

Kort samengevat: bij symptomen van infectie blijft de regel gelden dat u eerst telefonisch contact opneemt met uw arts. Indien u een afspraak heeft in de praktijk: vergeet uw mondmasker niet, kom alleen, kom op tijd en ontsmet uw handen. Betalen gebeurt bij voorkeur elektronisch.

Volg ook onze facebookpagina: Groepspraktijk huisartsen Astridlaan.

Voor niet dringende vragen mag u in deze nog steeds uitzonderlijke omstandigheden ook mailen naar astridlaan17@telenet.be. Wij proberen u zo snel mogelijk verder te helpen, dit binnen een tijdsbestek van max 2 dagen.

De algemene richtlijnen blijven uiteraard ook geldig:

  • Blijf zoveel mogelijk thuis en doe enkel essentiële verplaatsingen.
  • Blijf dadelijk thuis van het werk als u symptomen heeft die op een infectie kunnen wijzen en neem telefonisch contact op met uw dokter.
  • Was regelmatig uw handen.
  • Vermijd contact met oudere mensen en risicopatiënten.

We hopen op uw begrip en medewerking om samen de verdere verspreiding van COVID-19 tegen te gaan en tegelijkertijd de zorg voor al onze patiënten zo goed mogelijk terug op te starten.